De klok staat weer op de wintertijd, de dagen worden korter en het wordt steeds natter in ons land. De herfst is begonnen en de winter staat voor de deur. Door het natte weer in combinatie met vallende bladeren, is de gladheid substantieel toegenomen.

Niet alleen bladeren zorgen voor gevaarlijke situaties, maar ook verschillende ondergronden die niet bestand zijn tegen deze invloeden, kunnen spekglad worden. Neem als voorbeeld hout. Als hout nat is verliest het zijn grip, ondanks mogelijke antislip strepen en zorgt voor onverwachte gevaarlijke situaties. Vooral in aanwezigheid van kinderen, die toch onbehouwen zijn in hun doen en laten, moet er extra opgelet worden.

Kies voor composiet

Een ondergrond gemaakt van composiet kan de gladheid significant verminderen. Er hoeft niet extra gelet te worden op spelende kinderen, een dienblad vol glazen of onverwachte bewegingen die een val kunnen veroorzaken.

ThomDeck composiet terrasplanken zijn vervaardigd uit sterke houtspaanders in combinatie met kunststof dat onder hoge druk wordt samengeperst. Door deze combinatie heeft het een totaal andere eigenschap als hout. De terrasplanken zijn onderhoudsarm, recyclebaar, duurzaam, eenvoudig te monteren, gemakkelijk te verwerken (net zoals hout), splintert niet en zijn vormvast. De toplaag is voorzien van een co-ëxtrusie toplaag waardoor het bestand is tegen externe invloeden.

Daarnaast, voor extra grip, heeft de Classic variant anti slip strepen voor betere grip waardoor de kans op uitglijers aanzienlijk verminderd of zelfs uitsluit.

Mogelijkheden met ThomDeck terrasplanken

thomdeck-licht-bruinThomDeck is verkrijgbaar  in de Classic variant. Classic heeft  zoals hierboven beschreven extra anti slip strepen voor een nog betere grip. Composiet zal niet rotten, schimmelen of vervormen. Deze gebreken kunnen wel voorkomen bij hout.

ThomDeck is toepasbaar op verschillende manieren. Het wordt veelvuldig gebruikt om een terras aan te leggen in tuinen of binnenplaatsen, balkons worden voorzien van een ThomDeck ondergrond en schuttingen worden gebouwd met de composiet planken. Maar het kan ook gebruikt worden bij de aanleg van een zwembad, steiger of bruggen.

De voordelen op een rijtje:

  • Sterker: composiet kan meer gewicht dragen dan hout
  • Vochtbestendig: composiet neemt geen vocht op en gaat niet rotten
  • Onderhoudsarm: composiet hoeft niet geolied of geschilderd te worden
  • Antislip: composiet blijft stroef
  • Veilig: composiet planken splinteren niet
  • Kleurvast: beperkte verkleuring door UV-straling
  • Eenvoudige montage: speciale bevestigingsprofielen en montageclip
  • Recyclebaar: 100% recyclebaar

Bezoek www.thomdeck.nl en bekijk het gehele assortiment, afgeronde projecten en de toepassingsgebieden.

Gratis kleurmonster

Nog niet overtuigd van het product na het lezen van deze tekst en je bezoek aan www.thomdeck.nl? Vraag op de website op de specifieke productpagina’s onder het kopje “kleuren” een gratis k leurmonster. Binnen drie werkdagen kun je het postpakketje op de deurmat verwachten.