Met de ‘Russische Hond’ op komst lijkt de lente en zomer erg ver weg. Vrieskou komt vanuit het oosten onze sloten en meren bevriezen om de schaatsgekte weer eens aan te wakkeren. Echter, de lente begint volgende maand al! De ideale tijd om eens te kijken om je tuin een nieuwe look te geven met een prachtig terras om ultiem van de aankomende zonuren te kunnen genieten.

In deze kou denk je niet gauw aan je tuin maar dit is wel de ideale tijd om je al te oriënteren naar de mogelijkheden voor een nieuwe tuin. Een heerlijk leefbaar terras bijvoorbeeld, waar je met goed gezelschap een avond kan borrelen of in alle rust kunt genieten van de natuur om je heen.

Oriëntatie naar de juiste vlonderplanken

vlonderplanken terrasDe markt voor een nieuwe tuin bestaat uit veel mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is een terras aan te leggen met terrasplanken ofwel vlonderplanken. Er zijn veel verschillende soorten terrasdelen bestaande uit verschillende materialen. Om de juiste keuze te maken is er de mogelijkheid om gratis kleurmonsters en brochures op te vragen om het product te leren kennen en het te beoordelen met eigen zintuigen.

Binnen ons assortiment hebben wij ThomDeck terrasplanken vervaardigd uit composiet ter vervanging van houten terrasdelen. De reden om te kiezen voor vloderplanken composiet i.p.v. hout is het duurzame aspect en het onderhoudsgemak. De look en feel van het product is hetzelfde als dat van hout. Daarnaast is de kans op uitglijden op de composiet terrasplanken uitgesloten en is het onderhoud en reinigen van composiet terrasplanken een eenvoudige klus.

Doe-het-zelf

Bij elke klus of project speelt de vraag: ‘kan ik dit zelf’? Allereerst is het natuurlijk van belang om genoeg tijd en zin te hebben. Wanneer dit is opgewekt heb je een aantal gereedschappen nodig om de juiste montage te verzorgen. De montage op zich is kinderlijk eenvoudig want binnen 9 stappen heb je al een nieuw onderhoudsarm en duurzaam terras aangelegd.

De voordelen van het zelf monteren van een nieuw terras is dat je de vrijheid hebt om je eigen uitstraling te ontwerpen, de tuin overhoop haalt wanneer het jouw uitkomt en de kosten worden laag gehouden omdat je geen arbeidsloon kwijt bent aan een hovenier of aannemer.

Laat het doen door de specialist

Zelf geen tijd, niet de juiste gereedschappen binnen handbereik of wil je snel en perfect resultaat? Dan is er natuurlijk de optie om een specialist in te schakelen om een nieuw terras aan te leggen. De flexibiliteit wanneer de klus wordt geklaard neemt natuurlijk wat af en de prijs zal hoger liggen dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Benieuwd naar een verkooppunt of een montage bedrijf bij jouw in de buurt? Vraag ze hier op! 

 

vlonderplanken composiet