Het aankomende mooie weer zal de groene vingers van de doe-het-zelver of de hoveniers weer laten wapperen. Het is de ideale tijd om eens na te denken om een nieuw terras, balkonvloer, schutting of veranda aan te leggen. Met ThomDeck zorg je voor een prachtig natuurlijke uitstraling met de voordelen van composiet. Een natuurlijke hout uitstraling dat niet rot, schimmelt en een langere levensduur heeft. Maar waar begin je?

De hovenier

Het is natuurlijk gemakkelijk om enkel een belletje te plegen en een hovenier in te schakelen voor de klus. De hovenier weet goed hoe een terras aan gelegd moet worden, en met de montage instructies van de ThomDeck composiet terrasplanken is een het een fluitje van een cent. Echter, bij het inschakelen van de hovenier komen er kosten bij kijken die je kan besparen als je zelf aan de slag gaat.

De doe-het-zelver

Het is dan ook voordelig om eens te kijken of je de terrasplanken zelf kan monteren. Echter, waar begin je? Begin met het bekijken van de brochure, hier staat alle informatie in betreft de composiet terrasplanken. Daarna, gemakkelijk terrasplanken plaatsen volgens de 9 onderstaande stappen.

Bewandel de volgende 9 stappen voor een nieuw terras:

 

Schets of bouwtekening

Maak voor jezelf inzichtelijk hoe het eindresultaat ongeveer moet worden, zo kan je naar iets toe werken wat veel beter werkt dan zomaar ergens beginnen.

 

Berekening materiaal

Voor het aanschaffen van de producten is het zaak om te weten hoeveel terrasplanken en attributen je nodig gaat hebben voor het aantal m2 van je project. Zo zorg je voor weinig rest afval en een goede voorbereiding. De ThomDeck terrasplanken worden geleverd in lengtes van 3 meter.

Voor het monteren van 1m2 terrasplanken heb je het volgende nodig:

classic 3 terrasplankenTerrasplanken
Om een 1m2 te vullen heb je 2,33 lengte nodig. (1000cm (oppervlak project) / 140cm (breedte plank incl. montageclips) = 7,14 meter nodig. 1 plank = 3 meter. 7 / 3 = 2,5 lengtes.

 

Bevestigingsprofiel
Om 1m2 te bekleden met terrasplanken is het zaak om, om de 40cm een bevestigingsprofiel te instaleren. Voor een oppervlak van 1m2 heb je 3 meter bevestigingsprofielen nodig. Let wel op wanneer de oppervlakte 2 meter lang is, dan heb je 5 meter nodig. Bereken dus goed hoeveel je om de 40cm moet plaatsen.

 

Startprofiel
Het startprofiel wordt gemonteerd aan het uiteinde van het oppervlak. Voor 1m2 heb je dus 1 meter startprofiel nodig.

 

 

Montageclips
De montageclips worden bevestigd tussen de terrasplanken om deze met elkaar te verbinden. Deze montageclips worden tevens om de 40cm bevestigd op de bevestigingsprofielen. Ook bij het startprofiel wordt er een montageclip aangebracht. Voor de totale oppervlak van 1m2 heb je 18 clips nodig.

Schroeven
De schroeven dienen voor het bevestigen van de startprofielen en de montage clips. Deze worden in het bevestigingsprofiel geschroefd. Voor een oppervlak van 1m2 heb je 21 schroeven nodig.

 


ThomDeck care

Voor het behoud van de composiet terrasplanken is het zaak om ze minimaal eens per jaar schoon te maken. De eigenschappen en de uitstraling worden zo behouden, waardoor er langer genoten kan worden van het nieuwe terras. Speciaal voor de schoonmaak van composiet hebben wij ThomDeck care ontwikkelt.

 

Let op: Wanneer je een groter oppervlak gaat bekleden zullen de aantallen van de benodigdheden veranderen omdat deze bijvoorbeeld om de 40cm geplaatst moeten worden. Maak dus een goede berekening bij de bouwtekening.

Prijsberekening
Bereken voor jezelf de totale prijs voor het gehele project om te kijken of dit wel toereikend is. Benieuwd naar de prijzen? Vul hier het verkooppunten formulier in en wij zullen de dichtstbijzijnde verkooppunten sturen.

Voorbereidingen

Voordat je begint, dienen de terrasplanken te wennen aan de omgevingstemperatuur. In deze periode zullen de planken werken (krimpen/uitzetten). Deze werking zal dan niet plaatsvinden wanneer de planken al bevestigd zijn, dit kan onherstelbare gebreken als gevolg hebben. Egaliseer de ondergrond zodat het niet schuin afloopt waardoor tevens gebreken kunnen ontstaan en verzamel al het gereedschap voor het monteren van een nieuw terras.

Montage bevestigingsmateriaal

De terrasplanken worden bevestigd op het bevestigingspofiel. Zorg dat deze waterpas op de egale ondergrond gelegd wordt.

 

Bevestigen terrasplanken

Op het bevestigingsprofiel worden de startprofielen en montage clips bevestigd met schroeven. In dit startprofiel en montage clips worden de terrasplanken als het waren ingeschoven.


Afwerken

Aan de uiteinde van het terras, balkonvloer of een ander project kunnen de planken worden afgewerkt met de afwerkprofielen voor een mooie strakke uitstraling.

Schoonmaken

Waar gewerkt wordt, ontstaat rommel. Ruim dit op, maak de terrasplanken schoon en…

 

 

Wees trots en geniet van het eindresultaat

 

Overtuig jezelf

Benieuwd naar de kwaliteit van de composiet terrasplanken van ThomDeck? Op de website hebben wij de mogelijkheid om gratis monster aan te vragen. Zo heb je niet alleen een goed beeld van de kwaliteit maar kan je ook de kleur en anti slip structuur beoordelen.